Ebba (toccata) wrote,
Ebba
toccata

Vecka 22 - Det tuffar på

Fem och en halv månad.
Jag har inte haft några direkta fysiska besvär - fram tills nu.

Det började med att jag sträckte en muskel eller ett muskelfäste förra helgen. Det gör ont varje gång jag rör eller stödjer på vänster ben. Under dagen värms muskeln upp så det gör mindre och mindre ont, men varje morgon "går det upp" igen när det fått vila under natten. Klarar bara att gå normalt om jag tar alvedon först. Det har varit så i en vecka nu men jag tror det börjar bli svagt bättre. Ändå störigt.
Sen har jag kvar svanskote-problemet, dvs, blir stel och lite öm kring svanskotan när jag sitter länge i samma position, eller på hårt underlag, eller nedsjunken så att trycket vilar där.
Senaste veckan har jag varit öm och trött i övre delen av ryggen varje dag efter jobbet. Fortsätter göra ont under kvällen så Erik har fått massera. Det går i alla fall över efter en natts sömn.

Tre sorters rygg/muskelproblem alltså - tjoho! Men samtliga borde kunna gå att åtgärda. Ska till sjukgymnast nästa vecka, sen får jag göra övningar och stretcha. Får ta det lugnt på jobbet. Sen ska jag börja gå på gravidmassage (på specialbänk med hål för magen och brösten) för min friskvårdspeng. Har ju 3000 från jobbet som jag får göra sånt för!

Jag planerar att sticka från jobbet en vecka in i oktober. Men vem vet vad som händer innan dess. Får man för stora besvär är det ju sjukskrivning som gäller - annars är det gravidpenning (som man kan få om man har ett tungt jobb) som är det jag satsar på. Det är alltså inte föräldrapenning utan nåt helt annat.

Pyret sparkar och sparkar och inget annat spelar någon roll. <3 Jag kan sitta hur länge som helst och vila händerna på magen och känna livet där inne. Ibland rör hon sig bara så att något drar sig runt under huden. På ett sätt är det långt kvar, men egentligen inte. 128 dagar, typ. Vi hoppas ju att allt kommer gå bra. Om några veckor har jag passerat den veckan då barnet faktiskt kan överleva om det skulle komma ut för tidigt. Känns ju skönt. Funderar på namn och på hur hon kommer se ut.. man kan fundera i oändlighet.

Kommer ha gott om tid att fundera i oktober/november. Nu borde jag göra vettiga saker som att rensa ut kläder och saker och göra mer plats här hemma. Men äsch, gott om tid...Erik spelar Chrono Trigger på sin DS. Jag Tradera-nördar... Och lyssnar på Wild Beasts - Lion's Share.
De kommer äntligen till Sverige, typiskt nog den 8 december, så jag missar't... Men se dem för bövelen!

http://www.youtube.com/watch?v=2cux-naI6ig
Tags: home, pregnancy
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments